Uusia kasvoja ehdolle vaaleissa

Tulevissa vaaleissa on vasemmistolainen vaihtoehto nykyisille eduskuntapuolueille, jotka kaikki kannattavat Natoa ja asevarustelun kiihdyttämistä ja ovat vastuussa julkisten palvelujen rahoituskriisistä ja ilmastolupausten pettämisestä. Suomen kommunistisen puolueen ja sitoutumattomien listalla Helsingissä on mukana myös monia uusia kasvoja.

SKP:n ja sitoutumattomien listalla ovat ehdolla työsuojelun asiantuntija Arto Aijala Pitäjänmäestä (sitoutumaton), eläkkeelle Kuntaliiton ympäristöpäällikön tehtävistä jäänyt Maija Hakanen Pirkkolasta, terveydenhoitaja Päivi Hedman-Ağyol Mellunmäestä, opiskelija Emilia Heikkinen Vartiokylästä, ravintolakokki, eläkeläinen Jukka Laitinen Malmilta, kirjailija Matti Laitinen Vallilasta (sitoutumaton), merkonomi Arvo Lehtomäki Kalliosta, studerande Matilda Mickwitz Munksnäs, opiskelija Sante Ngiesi Kontulasta (sitoutumaton), leipomon pääluottamusmies Ville Rahikainen Malmilta (sitoutumaton), tutkija Laura Rontu Tammisalosta, SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg Puistolasta, näyttelijä Ritva Sorvali Kalliosta ja MSc, tradenomi Valo Vaeltaja Itäkeskuksesta.

Rauha on elinehto

Lahdesta Helsinkiin muuttanut Ritva Sorvali toivoo, että alkaisimme jälleen puhua rauhan mahdollisuudesta emmekä lietsoisi sotaa, kuten tällä hetkellä tehdään.

– Rauha on elinehto kaikelle.

Edelleen näyttelijän töitä tekevällä Sorvalilla on kolme lasta ja nelivuotias lapsenlapsi.

– Heidän ja meidän kaikkien vuoksi on viimeistään nyt otettava todesta ilmastonmuutoksen seuraukset ja pidettävä kiinni ilmastolupauksista.

Muita vaalien tärkeitä teemoja Ritva Sorvalille ovat julkisen terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen saaminen kuntoon, kulttuuri ja korkea koulutustaso, ”Suomen paras valttikortti”.

Tule mukaan

SKP:n ja sitoutumattomien ehdokkaita voi tavata vaaliteltalla 5. helmikuuta Hakaniemen torin markkinoilla kello 9 – 15. Tulossa ovat lähiaikoina lisäksi mm. tapahtumat laskiaissunnuntaina Malminkartanossa ja kansainvälisen naistenpäivänä sekä tapaamisia lähiöissä.

Jos haluat tukea SKP:n ja sitoutumattomien listaa tai olet kiinnostunut ehdokkaaksi asettumisesta, ota yhteyttä yrjo.hakanen@skp.fi