Uusi Eespäin ilmestyi

Rahan vallasta kansan valtaan -vaaditaan Eespäin-lehden tämän vuoden ensimmäisen numeron kannessa, jossa komeilee SKP:n eduskuntavaalijuliste. Eri puolilla kaupunkia vapaaehtoisvoimin jaettavan lehden voi lukea digitaalisena näiltä sivuilta.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen kirjoittaa lehdessä ”Herroja, gorilloja ja hävittäjiä vastaan” ja meteorologi Laura Rontu ilmastonmuutoksesta, ”mullistuksesta, johon pitää tarttua”. SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg esittelee SKP:n aloitteen perusturvan uudistamisesta. Postinjakaja Jussi-Petteri Lappi varoittaa VR:n ja Postin toimintojen myymisesta.

Sote-uudistuksen vaiheita seurannut Yrjö Hakanen kirjoittaa siitä, miksi hallituksen sote-hanke kaatui ja millaista uudistusta nyt tarvitaan. Lähihoitaja Arja Putkonen ja Helsingin vanhusneuvoston jäsen Olli Salin arvioivat vanhuspalveluja ja Stadin ikäohjelmaa. Kirjailija Matti Laitisen vanhusten ja vammaisten asemaa tarkastelevan kolumnin otsikkona on ”Faija, Arska ja käärinliina”.

SKP:n piirin puheenjohtaja Heikki Ketoharju tarkastelee puolueiden sanoja ja tekoja Helsingin valtuuston ratkaisujen valossa. Yrjö Hakanen esittelee uusimpia lukuja Helsingin kaupungin taas keräämistä ylijäämistä. Anneli Korhonen kirjoittaa ”Savolaisena Helsingissä ja Euroopassa”.

Eespäin-lehti kertoo myös Helsingin kaupungin asunnot Heka Oy:n johdon valmistelemasta jättifuusiosta ja pormestari Jan Vapaavuoren johdolla puuhattavasta uudesta keskustatunnelista. Lehdestä löytyy tietoa myös vuoden 1918 muistopaikoista Helsingissä.

Heikki Ketoharju kehottaa äänestämään vaihtoehtoa leikkauspolitiikalle. Lehdessä esitellään SKP:n Helsingin piirin 16 eduskuntavaaliehdokasta ja SKP:n eduskuntavaaliohjelma. Lisäksi kerrotaan Euroopan vasemmiston ja Yhtyneen vasemmiston valmistautumisesta EU-vaaleihin.

Iro B.Isberg ja Tiina Sandberg tutustumassa uuteen Eespäin-lehteen. (Kuva Toivo Koivisto)