SKP:n ja Helsinki-listojen ehdokaslista täydentyy

Edellisissä kunnallisvaaleissa Suomen kommunistisen puolue ja Helsinki-listat olisi saanut yhden sijasta kaksi paikkaa kaupunginvaltuustoon, jos vaaliliiton äänimäärä olisi ollut viidenneksen suurempi. Noissa vaaleissa SKP:n ja Helsinki-listojen kannatus nousi osapuilleen kaksinkertaiseksi.

Lokakuun 28.päivä pidettävissä vaaleissa SKP tavoittelee toista paikkaa yhteisellä listalla Vapaiden ja Radikaalien Demokraattien sekä useiden sitoutumattomien ehdokkaiden kanssa. SKP on esittänyt myös teknistä vaaliliittoa kahdelle pienelle ryhmälle, STP:lle ja KTP:lle.

SKP ja Helsinki-listat on yhdelläkin valtuutetulla saanut monia tuloksia valtuustossa. Mutta kahdella valtuutetulla saa vaihtoehdot aina tarvittaessa äänestykseen. Se lisäisi paineita muissa ryhmissä, jotka ovat nykyisessä valtuustossa hyväksyneet kokoomuksen johdolla tehdyt budjetit ja monet muut palveluja heikentävät ratkaisut.

SKP:n ja Helsinki-listojen vaalivoitto voi näin olla ratkaiseva tekijä kokoomuksen hegemonian murtamisessa Helsingin kunnallispolitiikassa. Samalla ääni SKP:n ja Helsinki-listojen ehdokkaille on selkeä vastalause Jyrki Kataisen hallituksen ajamalle leikkauspolitiikalle ja eurokurille. Se on teko lähipalvelujen ja lähidemokratian puolesta.

Uusia kasvoja valtuustoon

SKP:n Helsingin piiri ja Helsingin Vapaat ja Radikaalit Demokraatit ovat kuntavaaleissa yhteisellä listalla. Elokuun lopussa oli listalla yli 50 ehdokasta ja lista täydenty

SKP:n kuntavaalilogo 2012

y vielä.

SKP on asettanut listalle seuraavat ehdokkaat: Irene Auer, luokanopettajaopiskelija, Kontula. Helena Dworeck, ympäristölaborantti, Laakso. Yrjö Hakanen, kaupunginvaltuutettu, SKP:n puheenjohtaja, Maunula-Pirkkola. Ari Hannikainen, vartija, Herttoniemi. Matti Heino, lvis-mekaanikko, Marjaniemi. Jorma Heinonen, muurari, Tapanila. Kalle Hernberg, opettaja, FM, Puistola–Heikinlaakso. Jenni Häkkinen, tarjoilija vuoropäällikkö, Käpylä. Juha Hämäläinen, työsuojeluasiantuntija, eläkeläinen, Puotiharju. Elina Järvenpää, diplomi-insinööri, Itäkeskus. Kirsti Kangas, siivoja, Niemenmäki. Hannu Karineva, sosiaalityöntekijä, Kontula-Myllypuro. Merja Kauppinen-Saarikko (sitoutumaton), kassa-myyjä, Vartiokylä. Heikki Ketoharju, muusikko, Kulosaari. Toivo Koivisto, rakennustyömies, Puu-Käpylä. Anita Koivunen (sit.), parantaja, Hermanni. Mikko Korhonen, toimistotyöntekijä, opiskelija, Pakila. Marko Korvela, päätoimittaja, Puotila. Tytti Kotilainen, toimittaja, Pikku Huopalahti. Jukka Laitinen, ravintolakokki, Tapanila. Seppo Lampela (sit.), muusikko, Herttoniemi. Jussi-Petteri Lappi, postinjakaja talonmies, Pitäjänmäki. Arto Lindqvist, eläkeläinen, Malmi. Kari Lindström, taidegraafikko, Kumpula. Jonas Mithiku, rakennusmies, Hermanni. Meri Mononen-Matias (sit), ekonomi/valokuvaaja, Kallio. Matti Nuutinen, rakennusmies, Vesala. Anneli Pakkasvirta (Sauli), näyttelijä, Merihaka. Leo Partanen, opintojohtaja, Pasila. Arja Putkonen, lähihoitaja, Pohjois-Haaga. Wäinämö Ruottinen, mielenterveyshoitaja, Pitäjänmäki. Robert Ryömä, sekatyöläinen, Vuosaari. Hannele Salava, erityislastentarhanopettaja, Pasila. Mari Saloheimo (sit.), tutkija, Kallio. Tiina Sandberg, piirisihteeri, Puistola. Erkki Susi, toimittaja, Sörnäinen. Emmi Tuomi, psykologi, Puistola-Heikinlaakso. Anna-Mili Tölkkö, erityisopettaja, Pakila. Anja Welin, virallinen kielenkääntäjä, VTM, Kontula. Juha-Pekka Väisänen, käsitetaiteilija pääsihteeri, Punavuori. Jarmo Åsnabrygg, palveluvastaava, Arabianranta.

Vapaat ja Radikaalit Demokraatit ovat asettaneet seuraavat ehdokkaat: Lauri Alhojärvi, koulunkäyntiavustaja, muusikko, Arabianranta. Atte Blom, tuotantopäällikkö, producent, Herttoniemenranta. Seppo Julin, päätoimittaja, Torpparinmäki. Maarit Lumio, rikosseuraamustyöntekijä, Käpylä. Pertti Poikolainen, diplomi-insinööri, Vallila. Eero Rasijärvi, eläkeläinen, Herttoniemi. Toni Roivanen, muusikko, eläkeläinen, Haaga. Olli Salin, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, Vallila. Heikki Takkinen, tuottaja, Käpylä. Valtteri Vesikko, asianajaja, Vuosaari. Anni Wallenius, erityiskoulunkäyntiavustaja, Käpylä.