Kuntavaaliohjelma julkaistu!

Olemme julkistaneet kunnallisvaaliohjelmamme. Linkki koko ohjelmaan löytyy artikkelin lopusta.

Kuntavaaleissa on kyse siitä, jatkuuko julkisten palvelujen heikentäminen, kilpailuttaminen, asumiskustannusten nousu ja vallan keskittäminen – vai kehitetäänkö Helsinkiä asukkaiden hyväksi. SKP ja Helsinki-listat on sitoutunut tekoihin lähipalvelujen parantamiseksi ja asukkaiden äänen saamiseksi kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. Olemme valmistelleet myös tätä vaaliohjelmaamme katukyselyillä, asukastapaamisissa ja osallistumalla kansalaistoimintaan.

Helsinki on rikas kaupunki. Helsinki ja sen liikelaitokset ovat tehneet vuosittain yhteensä satojen miljoonien ylijäämää. Kaupungilla on pankkitalletuksia ja muita kassavaroja noin miljardi euroa. SKP ja Helsinki-listat on esittänyt, että ylijäämistä ohjataan lisää rahaa helsinkiläisten palveluihin, työllisyyteen ja hyvinvointiin. Kaikki muut kaupunginvaltuuston ryhmät ovat kuitenkin kokoomuksen johdolla jatkuvasti alibudjetoineet palveluja ja laiminlyöneet jopa monien asukkaille kuuluvien perusoikeuksien toteuttamista.

Sanoja vai tekoja?

Vaaleissa ei kannata luottaa pelkkiin puheisiin vaan katsoa tekoja. SKP ja Helsinki-listat ei vain lupaa vaan toimii vaaliohjelmansa mukaisesti. Yhdessä asukkaiden vaatimusliikkeiden kanssa olemme myös saaneet tuloksia.

  • Kaupunginvaltuuston enemmistö torjui esimerkiksi kaupunginjohtaja Jussi Pajusen listan noin 80 lähipalvelun lopettamisesta SKP:n ja Helsinki-listojen valtuutetun esityksestä.
  • Aloitteemme muun muassa osallistuvasta budjetoinnista, poikittaisen joukkoliikenteen lisäämisestä, nuorten mielenterveyspalveluista, vähävaraisille alennuksia tuovasta aktiivipassista ja Santahaminan vuoden 1918 punavankileirin historian selvittämisestä ovat edenneet.
  • Olemme puuttuneet väärinkäytöksiin, kuten sosiaaliviraston ja Palmian johtajien tuhlailevat kalustohankinnat sekä rakennus- ja kiinteistöbisneksen Hyvä veli –sopimukset.

SKP:n, Vapaiden ja Radikaalien Demokraattien sekä sitoutumattomien ehdokkaiden muodostama Helsinki-listat kutsuu tekemään vaaleista vastalauseen eriarvoistavalla ja syrjäyttävälle politiikalle. Kootaan voimat toimintaan lähipalvelujen ja lähidemokratian, asukkaiden Helsingin puolesta.

Lue vaaliohjelma kokonaisuudessaan!