Loppu Kataisen ja Pajusen leikkauslistoille

Pidimme viikonloppuna vuosikokouksemme, ja vuosikokous julkaisi tietenkin kannanoton. Vaadimme pääomatuloja kuntaverotuksen piiriin, ja lisää rahaa Helsingin lähipalveluihin.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestön vuosikokous 5.5.2012

Loppu Kataisen ja Pajusen leikkauslistoille

Hallituksen ministerit arvostelivat vappupuheissaan rikkaiden ja johtajien ahneutta. Ministereiden pitäisi katsoa peiliin ja kysyä itseltään, miksi hallitus jätti juuri pääomatulot kokonaan veronkiristysten ulkopuolelle. Tai miksi Nokia ja muut suuryhtiöt saavat jakaa omistajilleen miljoonia osinkoina samaan aikaan kun ne irtisanovat työntekijöitä?

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestö vaatii hallitukselta tekopyhien vaalipuheiden sijasta tekoja pääomatulojen verottamiseksi samalla tavalla kuin muitakin tuloja ja myös kunnallisverotuksessa. Samalla piirikokous tuomitsee hallituksen päätökset nostaa noin 750 miljoonalla eurolla arvonlisäveroja, jotka iskevät raskaimmin pienituloisiin.

Kataisen kuuden puolueen hallitus on lisännyt pieni- ja keskituloisten ihmisten vaikeuksia myös leikkaamalla julkisten palvelujen rahoitusta. Kuntaministerin mukaan kuntauudistuksella aiotaan lopettaa yli 40 000 työpaikkaa. Julkisten palvelujen heikentämisestä hyötyvät vain yksityiset firmat, jotka voivat laajentaa markkinoitaan.

Helsingin voitoista ohjattava rahaa palveluihin

Heikki Ketoharju ja Juha Hämäläinen vaihtavat yhteystietoja

Helsingin kaupunki on liikelaitostensa ansiosta tehnyt jatkuvasti voittoa. Viime vuodelta ylijäämää on kertynyt noin 300 miljoonaa euroa. Kaupunginhallituksessa istuvat eduskuntapuolueiden edustajat ovat kuitenkin yksimielisesti hyväksyneet talousarviolle raamin, joka jatkaa palvelujen alibudjetoimista. Esimerkiksi opetustoimessa alibudjetointi uhkasi ensin leikata määräaikaisten opettajien palkkoja ja nyt aiotaan leikata osa tuntikehyksistä eli suurentaa oppilasryhmiä.

SKP:n Helsingin piirikokous vaatii, että kaupunginhallitus korjaa heti budjettiraamia ja ohjaa satojen miljoonien ylijäämistä lisää rahaa palveluihin, työllisyyteen, vuokrien nousun hillitsemiseen ja joukkoliikenteen lippujen hintojen alentamiseen. Guggenheim-museosta säästyvillä varoilla on edistettävä kaupungin omia maksuttomia kulttuuripalveluja ja muun muassa lähiöiden kulttuuritiloja lapsille ja nuorille.

Suunnan muuttamiseksi tarvitaan laajaa vastarintaa ja yhteistoimintaa. SKP:n Helsingin piirikokous tukee Torikokous-Occupy -kansalaisliikkeen aloitetta kansainvälisestä toimintapäivästä lauantaina 12.toukokuuta. Samalla piirikokous vetoaa muihin vasemmistolaisiin ja punavihreisiin Kataisen hallituksen ja EU:n leikkauspolitiikan hylkäämiseksi ja voimien kokoamiseksi oikeistoa ja rahavaltaa vastaan.