Pankkien valtaa vastaan

Piirikomitea sai kuulla 28. marraskuuta pidettävästä pankkien vastaisesta mielenosoituksesta, ja päätti ottaa tiukasti kantaa pankkeja vastaan!

SKP:n Helsingin piirikomitea 14.11.2011

Jo riittää rahapiirien harvainvalta!

Rahoitusmarkkinoita hallitsevat pankkiirit ja Euroopan unioni polkevat yhä räikeämmin demokratiaa ja työväen etuja. Kreikan ja Italian hallitusten vaihtaminen on esimerkki siitä, miten pankkiirit ja hallitukset pelkäävät vaaleja ja yrittävät jatkaa katastrofiin johtanutta politiikkaa muka ”kansallisen pelastuksen” hallitusten nimissä.

EU:n uusilla kriisiohjelmilla on myös Suomen valtion budjetti alistettu EU-komission valvontaan. Talouskomissaari Olli Rehn ajaa EU:lle ”uutta taloushallintoa”, jolla finanssipiirien harvainvaltaa voitaisiin vahvistaa ja toteuttaa entistä kovempaa leikkauspolitiikkaa.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea vastustaa EU:n ja pankkien harvainvaltaa. Vaadimme sen sijaan rahapiirien vallan rajoittamista alistamalla velkakriisillä rikastumaan pyrkivät pankit yhteiskunnalliseen omistukseen ja demokraattiseen ohjaukseen. Tuemme ja olemme mukana 28.marraskuuta pankkien vastaisessa mielenosoituksessa, joka on osa kansainvälistä rahavallan vastaista liikettä.

Julkisten menojen leikkaaminen ei ole ratkaisu nykyiseen kriisiin vaan pahentaa kriisiä. SKP:n Helsingin piirikomitea pitää käsittämättömänä sitä, että myös SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat ovat niin Suomen kuin Helsingin kaupungin johdossa mukana toteuttamassa julkisten menojen leikkaamista ja työntekijöiden reaalipalkkoja alentavaa ns. raamisopimusta. Helsingissä tämä oikeistolainen linja merkitsee sitä, että peruspalvelujen määrärahat supistuvat reaalisesti kymmeniä miljoonia euroja samaan aikaan kun helsinkiläisten verovaroja ohjataan yksityisten palvelujen tukemiseen ja kaupunki tekee noin 250 miljoonaa euroa ylijäämää.