Kunnallista päivähoitoa ei saa yksityistää

Helsingin kaupungin johto aikoo ryhtyä tukemaan yksityisten päivähoitoyritysten perustamista ja laajentamista. Samaan aikaan kokoomuksen johdolla valmistellussa budjetissa leikataan päivähoidon määrärahoja vuodesta 2011 alkaen 10 miljoonalla eurolla.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea vastustaa helsinkiläisten verovarojen käyttämistä yksityisten päivähoitoyritysten tukemiseen. Tällainen tuki lisää lasten varhaiskasvatuksen eriarvoisuutta. Selvitysten mukaan yksityisen hoidon tuesta hyötyvät eniten hyvätuloiset ja vähiten pienituloiset. Yksityisen hoidon tuki ja kilpailuttaminen lisäävät myös epävarmuutta hoidon jatkuvuudesta ja laadusta.

Yksityisille päivähoitoyrityksille esitetty tuki on osa kokoomuksen linjaa, jolla se pyrkii murentamaan julkista päivähoitojärjestelmää. Ihmettelemme, että tätä linjaa ovat budjettisovussa asettuneet tukemaan jopa Vasemmistoliiton edustajat. Kommunistit ja sosialidemokraatit ovat sanoneet EI tällaiselle budjettisovulle.

SKP:n piirikomitea vaatii yksityisten firmojen tukemisen sijasta lisää rahaa kaupungin omien päiväkotien ja kunnallisen perhepäivähoidon tukemiseen. On lisättävä kunnallisia päivähoitopaikkoja ja ammattitaitoisten varhaiskasvattajien palkkaamista.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea 9.11.2009