Vaihtoehtoinen budjettiriihi

Hallituksen budjettiriihen edessä järjestetään tiistaina 19.9. klo 8 alkaen mielenosoitus leikkauspolitiikkaa vastaan. Ympäristöjärjestöt kutsuvat vastustamaan ilmasto- ja ympäristörahojen leikkaamista. Vaihtoehtotoinen budjettiriihi -ryhmä puolestaan kutsuu vastustamaan sosiaaliturvan, julkisten palvelujen ja mm. kehitysyhteistyön määrärahojen leikkaamista.

Hallituksen budjettiriihi pidetään poikkeuksellisesti valtiovarainministeriön kokouskeskuksessa Mariankatu 9. Vastaavasti mielenosoitukset ovat sen edessä, Mariankatu 9.

Tiistaina iltapäivällä Elokapina ja eräät muut yhteisöt järjestävät mielenosoituksen, joka alkaa klo 15 jossain samoilla tienoilla. Keskiviikkona on Tehyn mielenosoitus Rautatientorilla terveydenhuollon työehtojen ja resurssien puolesta.