Rauhanvetoomus YK:n päivänä

Tämä vetoomus on tehty kansainvälisenä Yhdistyneiden Kansakuntien päivänä ja aseidenriisuntaviikon alkaessa. Olemme seuranneet kauhistuneina Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja julmaa sotaa.

Rintaman molemmin puolin julistetaan: ”Voitamme sodan, kun käytämme yhä tuhoisampia aseita.”. Vain harvat kysyvät, miten sota ratkaistaan aseilla, kun Venäjä on ydinasevaltio ja Ukraina nojaa toisen ydinasevallan, Yhdysvaltojen apuun?

Kysymme missä ovat aloitteet Ukrainan sodan lopettamiseksi ja neuvottelujen aloittamiseksi oikeudenmukaisesta rauhasta? Emme kuvittele, että tie rauhaan on helppo. Sota ei kuitenkaan lopu sotimalla vaan sopimalla.

Olemme huolestuneena seuranneet sotapuheen ja militarismin vyöryä myös Suomessa. Taisteluhävittäjiä ovat seuranneet muutkin miljardien asehankinnat, jäsenhakemus Natoon ja sen tekeminen muista pohjoismaista poiketen ilman mitään varauksia edes ydinaseista, viisumikiellot ja aitahankkeet maamme itärajalle, taipuminen Turkin vaatimuksiin kurdien oikeuksien polkemisesta ja asekaupat palestiinalaisalueita miehittävän Israelin kanssa. Eduskuntapuolueet suorastaan kilpailevat sotaisilla puheilla. Eduskuntaan tarvitaan aktiivista rauhanpolitiikkaa ajava ja militarismia vastustava vaihtoehto!

Läntisen ja pohjoisen Helsingin SKP:n osastot
24.10.2022