Iranin kommunistisen puolueen vapun viesti

Toukokuun ensimmäinen on kansainvälinen työväenluokan päivä. Toukokuun alku on symboli työssä käyvien naisten ja miesten kansainvälisen yhtenäisyyden ja solidaarisuuden globaalissa taistelussa kapitalistista järjestelmää vastaan.

Tänä vuonna näemme ensimmäisen tilanteen , jossa Iranissa ja maailmalla työläiset liittolaisensa ja heidän hallitustensa kapitalistit ovat selkeässä ja suljetussa rivissä toisiaan vastaan. peräkkäin vallanpitäjät ovat kapitalisteja, jotka ovat kasvattaneet itsensä ja alistamisella, petoksella ja huijauksella luovat sotaa ja tuhoa, joka on viimeisin esimerkki imperialistisesta sodasta Ukrainan rintamalla, ja yrittävät selvitä kuka tai ketkä holhoavat maailmaa. Toisella puolella on työläisten ja ahkerien ihmisten linja, jotka ovat taistelleet köyhyyden ja puutteen, sorron ja eriarvoisuuden lopettamiseksi, rakentaakseen maailman, jossa ei ole sotaa ja tuhoa. itse asiassa vappu on se päivä, jolloin käydään tätä jatkumoa kahden työvoiman ja pääoman taistelusta.

Iranissa islamilaisen hallinnon alaisuudessa kapitalistit ja heidän hallituksensa lisääntyneellä riistolla, lisääntyneellä työttömyydellä, palkkojen alentamisella, työympäristön turvattomuudella, julkistenpalveluiden poistamisella, perustan ihmisten yksilölliset ja sosiaaliset oikeudet, vankila, kidutus ja teloitus, raskas taakka kriisi oma talous on laitettu työntekijöiden taakalle ja uhkaaville yhteiskunnan osille. työttömyyden ja työturvattomuuden välillä on iranin työväenluokan suurinvakava komplikaatio. työttömyys uhkaa paitsi perheiden  elämää ja päivärahaa, myös sen aiheuttamia vaikutuksia ja katastrofeja.  vastaus tähän palapeliin on niiden kykenevien ihmisten käsissä, jotka ovat vamiita työssä käyvien ,työttömien ja intohimoisten nuorten yhtenäinen ja järjestäytynyt tahto,jotka ovat valmiita taistelemaan työskentelemään hallitusta vastaan ja peruuttamaan yhteiskunnan,jossa ihmisten tasa-arvo toteutuu.

kansainvälisen työväen päivän kynnyksellä on syytä korostaa sitä, että työntekijät pystyvät muuttamaan maailmaa käyttämällä kykyjään.  he pystyvät piilottamaan armeijan, jossa he ovat vapaita,kaikki tasa-arvoisia, palkat perutaan ja palkalliset työntekijät ylennetttiin työnantajanasemaan. taloskasvu ja kehitys johtavat elämän tarpeiden yltäkylläisyyteen ja hyvinvointi tapahtuu puutteessa ja tavoitteena ei ole voittoa vaan tarjota inhimillisiä tarpeita,työtä palkallisesta haluttuun työhön tahdosta ja ymmärryksestä vastuu yhteiskuntaa kohtaan, kaikki työksentelevät yhtä paljon niin paljon kuin voi ja on tilat ja palvelut niin paljon kuin tarvitsee.

työväenluokan poliittisten ja demokraattisten ja joukkoväen mielenosoitusten radikalisoituminen ja tietoisuus  toteutumisesta ei ole vielä tarpeeksi. valmiuksia, mutta lähivuosina lähes joka päivä nähdän lakkoja ja mielenosoituksia eri puolella maata, ja voimakkaasti ja nopeasti aikovat järjestäytyä ja solmia yhtenäistä taistelua.   Työväen luokan poliittisten ja demokraattisten vaatimusten syventäminen ja oman voiman löytäminen päivä päivältä vahvistuu., toiminnan ja liikkumisen  olemassa olo vaatii satoja työväenliikkeen ja muiden edistyksellisten yhteiskuntaliikkeiden toimijoita ja johtajia sekä meitä kaikkia kommunisteja. toivotetaan tervetulleeksi tämä tilanne.

Lopuksi toivotan hyvää kansainvälisen työväenluokan päivää kaikille. Liittykää yhteen, koko maailman työväki.

Iranin kommunistinen puolue
Iranin kommunistisen puolueen terveiset toi Pakilan työväentalon vappujuhlaan 1.5.2022 toveri Najmalddin Sharifi