SKP:n virtuaalivappu Helsingissä

Tervetuloa viettämään ensimmäistä työväen virtuaalivappua!

Helsingissä on järjestetty työväen vappujuhlia vuodesta 1890 alkaen. Tämä perinne jatkuu myös nykyisen koronavirusepidemian aikana. Työväen kansainvälistä mielenosoitus- ja juhlapäivää vietetään tällä kertaa ensimmäinen toukokuuta virtuaalisesti.

SKP:n Helsingin virtuaalivapun ohjelmassa ovat niin perinteiset kunniakäynnit vuoden 1918 punaisten muistomerkeillä, vappupuheet, Tiedonantajan vappulehti, vinkit vappulounaalle kuin mahdollisuus laulaa yhdessä työväenlauluja.

Kunniakäynnit punaisten muistomerkeillä

Punaisten muistomerkillä Pohjoisella Stadionintiellä kunniakäynti perjantaina 1. toukokuuta. Puhuu SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen. Osallistuvat SKP:n Etelä-Helsingin ja Etu-Sörkan osastojen edustajat, liput ja kukat. Video tulee tälle tapahtumasivulle.

Malmin hautausmaalla Punaisten muistomerkillä kunniakäynti vappuna. Puhuu SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg. Osallistuvat SKP:n Koillis-Helsingin ja Itäisen Helsingin osastojen edustajat, liput ja kukat.

SKP:n Maunula-Pakilan ja Pitäjänmäen osastot tekevät kunniakäynnin punaisten haudalle Pohjois-Haagassa. Siellä puhuu keskuskomitean jäsen, psykologi Emmi Tuomi.

Lisäksi Koillis-Helsingin osaston edustajat käyvät Puustellinmetsän muistokivellä.

Pakilan työväentalon virtuaalivappu

Helsingin toiseksi vanhimmalla työväentalolla on vietetty vappua jo vähän yli sata vuotta. Useiden vuosikymmenten ajan on vappumarssin jälkeen kokoonnuttu työväentalolle vappulounaalle ja laulamaan yhdessä työväenlauluja.

Pakilan työväentalon vapun ohjelma 2020:

  • Pakinkylä 1918 –historiakävely (omaehtoisesti, koronaturvavälit muistaen).
  • Vinkkejä vapun lounaspöytään.
  • Kuvia ja historiaa Pakilan työväentalon vapusta.
  • Tiedonantajan vappulehden esittely ja tilaustarjous.
  • Punaisten hautamuistomerkillä Pohjois-Haagassa aamupäivällä vappuna käy pieni ryhmä lippujen kanssa ja puhuu SKP:n keskuskomitean jäsen, psykologi Emmi Tuomi. Muistomerkillä käynnistä julkaistaan video Pakilan työväentalon facebook-sivulla.
  • Vappupuhe työväentalolla, SKP:n Helsingin piirin puheenjohtaja Yrjö Hakanen. Video on katsottavissa tällä työväntalon fb-sivustolla 1.5. klo 12 alkaen.
  • Valtteri Bruunin ja Elmeri Vehkalan vetämä työväenlaulujen tunti Facebook Live -striimauksena Pakilan työväentalolta kello 14 alkaen. Pakilan työväenlaulumoniste – joka on perinteisesti laulettu kannesta kanteen Pakilan vappulounaalla – julkaistaan etukäteen työväentalon fb-sivulla. Virtuaaliseen yhteislauluun osallistuvat voivat lähettää laulutoivomuksia, viestejä ja kuvia tälle tapahtumasivulle.

Pakilan työväentalon virtuaalivapun järjestää SKP:n Maunula-Pakilan osasto yhteistyössä Pakilan demokraattisen kulttuurisäätiö ja DSL:n opintokeskuksen kanssa.