SKP:n ehdokkaat eduskuntavaalissa Helsingissä

On aika tuoda katujen, työpaikkojen, lähiöiden ja muiden nyt päätöksenteosta syrjäytettyjen ääni kuuluviin: tämä ei enää käy! Tästä lähtökohdasta Suomen kommunistinen puolue on koonnut kevään vaaleihin monipuoliset ehdokaslistat.

Helsingissä SKP:n listalla ovat ehdolla eduskuntaan datanomi Henri Autero (sitoutumaton), suntio, vahtimestari (JV) Iro B. Isberg (sitoutumaton), diplomi-insinööri, eläkeläinen Elina Järvenpää, Master of Science Jenni Korhonen, opiskelija Mikko Korhonen, ravintolakokki, eläkeläinen Jukka Laitinen, kirjailija Matti Laitinen (STP), postinjakaja, talonmies Jussi-Petteri Lappi, laborantti, toimittaja Heikki Männikkö (STP),  ajoneuvoyhdistelmänkuljettaja Kari Plyhm (sitoutumaton), lähihoitaja Arja Putkonen, rakennustyöläinen Janne Rahikainen (STP), leipomotyöntekijä, luottamusmies Ville Rahikainen (STP), meteorologi Laura Rontu, pääsihteeri Tiina Sandberg ja puheenjohtaja, käsitetaiteilija Juha-Pekka Väisänen,

Listalla on SKP:n jäsenten lisäksi ehdokkaita Suomen Työväenpuolueesta ja puolueisiin sitoutumattomia vasemmistolaisia.

SKP:n Helsingin piirin vaaliasiamies Outi Mononen jätti ehdokaslistan keskusvaalilautakunnan edustajille.


Ensimmäiset EU-vaaliehdokkaat

Euroopan unionin parlamentin vaaliin on SKP:n ehdokkaana Helsingistä entinen kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen, byråsekreterare / toimistosihteeri,  Anneli Korhonen (sitoutumaton) ja pääsihteeri Tiina Sandberg. Valtakunnallisella listalla on luonnollisesti ehdokkaita myös muualta Suomesta ja lista täydentyy vielä.

Rahan vallasta kansan valtaan

Suomessa on vallinnut uusliberaali konsensus, jossa muut ovat hiljaisesti hyväksyneet kokoomuksen politiikan, vaikka se on hyödyttänyt vain harvoja, arvioi Tiina Sandberg tarvetta tuoda vaaleihin SKP:n edustama vasemmistolainen vaihtoehto.

– Lähes kaikki puolueet ovat hyväksyneet EU:n talouspolitiikan, valtiovarainministeriön arviot kestävyysvajeesta, kuntien palveluiden keskittämisen ja kilpailuttamisen, hävittäjähankintojen tarpeellisuuden ja niin edelleen. Tämän takia ne eivät ole kyenneet haastamaan kokoomuksen linjauksia eivätkä rajoittamaan suuren rahan valtaa. Maamme varallisuus on kasautunut rikkaimman 10 prosentin käsiin, ja suurimman osan tulojen kasvusta on saanut osakseen rikkain yksi prosentti.

– SKP vaatii vallan siirtämistä rahalta kansalle. Se tapahtuu lisäämällä demokratiaa, muuttamalla tulonjakoa työntekijöiden hyväksi sekä asettamalla ihmisten ja luonnon hyvinvointi voitontavoittelun edelle, kertoo Tiina Sandberg puolueen vaaliohjelmasta.