Ei Natolle, kyllä rauhanpolitiikalle

”Sodan ja rauhan kysymyksissä emme ole puolueettomia. Me olemme rauhan puolella”. Näin totesi presidentti Urho Kekkonen aikoinaan.Kauas on kuljettu noista ajoista.

Viime aikaisessa Venäjän vastaisessa ilmapiirissä Suomen hallitus on tehnyt vakavia Suomen turvallisuutta murentavia päätöksiä. On päätetty osallistua Naton ja jopa Yhdysvaltojen järjestämiin sotaharjoituksiin, joilla uhitellaan Venäjän lähipiirissä. Seuraava ilmasotaharjoitus on maaliskuussa.

Vakavin hallituksen virhe oli viime syyskuussa Naton kanssa solmittu ns. isäntämaasopimus. Sopimus valmisteltiin täysin salassa. Tietoa siitä alkoi tihkua viime keväänä ja kansa on ankarasti vastustanut Suomen alistamista sotilasliitto Naton hyökkäysalustaksi. Kohtalokas sopimus aiottiin muutamien poliitikkojen voimin solmia ilman eduskunnan käsittelyä nimittämällä sopimusta vain ”pöytäkirjaksi”, joka ei käsittelyä muka tarvitsisi.

Isäntämaasopimus tuo vakavan sotilaallisen uhan Suomelle. Käytännössä sopimus voi johtaa siihen, että Suomesta tulee Naton eteentyönnetty tukikohta ja pahimmillaan suurvaltojen välinen taistelutanner. Sopimuksessa ei rajata pois edes mahdollisuutta, että Suomen hallituksen kutsumana tulevat Nato-joukot tuovat mukanaan myös ydinaseita.

Myös Ruotsi allekirjoitti samana päivänä kuin Suomi vastaavan isäntamaasopimuksen. Allekirjoituksesta huolimatta Ruotsi ei ole vielä hyväksynyt sopimusta. Ruotsissa se menee parlamentin käsittelyyn. Ruotsin puolustusministerin mukaan ehdotus tuodaan päätettäväksi vasta vuonna 2016. Suomen sopimus sen sijaan astui voimaan heti allekirjoituksen jälkeen.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestö vaatii Suomen turvallisuutta horjuttavan isäntämaasopimuksen perumista ja hylkäämistä eduskunnan päätöksellä. On palattava rauhanpolitiikan ja sotilaallisen liittoutumattomuuden tielle.

Olkaamme rauhan puolella, kaikkia sotia vastaan.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestö 17.2.2015