Rauha Gazaan – saarto lopetettava

Suomen hallituksen ja Euroopan unionin on painostettava Israelin hallitusta, jotta Israelin ja palestiinalaisten osapuolten kesken saadaan aikaan aseleposopimus, Gazan saarto puretaan ja palestiinalaisten oikeudet turvataan.

On järkyttävää ja häpeällistä, että Suomi jatkaa Israelin kanssa kauppaa aseista, joita on testattu iskuissa Gazaan. Asekauppa on lopetettava heti. Suomi voi painostaa Israelia myös tunnustamalla Palestiinan itsenäinen valtio ja kieltämällä miehitetyillä palestiinalaisalueilla valmistettujen tuotteiden tuonti. Helsingin kaupungin ja HSL:n pitää lopettaa bussiliikenteen ostot Veolia-konsernilta, joka toimii YK:n päätösten vastaisesti miehitetyillä alueilla.

Israelin ja Palestiinan konfliktiin ei ole sotilaallista ratkaisua. Israelin raakalaismaiset hyökkäykset ja Hamasin summittaiset raketti-iskut ruokkivat vain loputonta väkivallan kierrettä. Miehittäjänä Israelilla ei ole kuitenkaan mitään perusteita syyllistää uhreja, palestiinalaisia. Rauhan saaminen alueelle edellyttää, että Israel lopettaa palestiinalaisalueiden saarron ja miehityksen ja tunnustaa Palestiinan oikeuden itsenäisyyteen.

SKP:n Helsingin piirikomitea ilmaisee solidaarisuutensa palestiinalaisten kamppailulle oikeuksiensa puolesta. Piirikomitea kehottaa osallistumaan mielenosoituksiin sotaa vastaan, humanitaarisen avun keräämiseen ja boikotoimaan israelilaisia tuotteita. Samalla piirikomitea ilmaisee huolensa sodan ja väkivallan leviämisestä muuallakin Lähi-idässä, muun muassa Syyriassa ja Irakissa.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea 12.8.2014

Helsingissä vastustettiin Gazan saartoa ja miehitystä 9.8.2014. Kuva: Toivo Koivisto