Ei iskuja Syyriaan!

SKP:n Maunula-Pakilan osaston kannanotossa tuomitaan Yhdysvaltojen suunnitelmat tehdä ”rankaisuiskuja” Syyriaan.

Ei iskuja Syyriaan!

SKP:n Maunula-Pakilan osasto 4.9.2013

Ei iskuja Syyriaan

Yhdysvaltojen presidentti on ilmoittanut esittävänsä ”rankaisuiskuja” Syyriaan. SKP:n Maunula-Pakilan osasto tuomitsee tällaiset imperialistiset hyökkäysaikeet. USA:n ja sen mahdollisten liittolaisten hyökkäys vain pahentaisi väkivallan kierrettä Syyriassa ja Lähi-idässä. Syyriaan ei tarvita lisää pommeja vaan sodan osapuolten neuvotteluja rauhanomaisten poliittisten ratkaisujen aikaansaamiseksi.

Kemiallisten aseiden käyttö on vakava sotarikos, josta vastuussa olevat pitää saattaa oikeuteen. Tämä ei oikeuta Yhdysvaltojen johdon valmistelemia sotilaallisia iskuja. Ne olisivat vain uusi rikos Syyrian sodan eri osapuolten rikosten sarjassa.

SKP:n Maunula-Pakilan osaston mielestä presidentti Sauli Niinistön tulee ilmaista selvästi Suomen vastustavan sotilaallisia iskuja, kun hän tapaa Tukholmassa Yhdysvaltojen presidentin.

Sodalla ja sen laajentamisella ei suojella siviilejä, päinvastoin siviilit kantavat sodan raskaimmat uhrit. Sodan jalkoihin jääneille ja sotaa pakoon lähteneille yli kahdelle miljoonalle siviilille tarvitaan lisää humanitaarista apua.