Tunnelmia SKP:n edustajakokouksesta

SKP:n joka kolmas vuosi pidettävä edustajakokous järjestettiin 8.-9.6. Vantaalla Tikkurilan lukiossa. Kokouksessa hyväksytyt Vastarinnan ja vaihtoehtojen toimintaohjelma, Talous ihmistä varten -asiakirja, Rauhan ja kansainvälisen solidaarisuuden vaatimus sekä Uusi suunta kuntauudistukselle -lausuma ovat luettavissa SKP:n kotisivuilta.

Gilbert Kganyago ja SKP:n puheenjohtajan tehtävät jättänyt Yrjö Hakanen kokoustauolla

Kommunistinen liike on kansainvälinen, ja se näkyi myös SKP:n edustajakokouksessa. Paikalla oli useita kansainvälisiä vieraita, ja lisäksi kokoukselle oli lähetetty kymmeniä kirjallisia tervehdyksiä ympäri maailmaa. Etelä-Afrikan kommunistisen puolueen (SACP) edustajana kokoukseen osallistui Limpopon piirisihteeri Gilbert Kganyago.

Helsinkiläisiä edustivat mm. Heikki Ketoharju ja Lasse Nevalainen
Anna-Mili Tölkkö puhui lähikoulujen puolesta

Kokouksesta oli toivottu keskustelevaa, ja edustajat käyttivätkin runsaasti sekä etukäteen valmisteltuja että spontaanimpia puheenvuoroja. Etu-Sörkan osastoa edustanut Anna-Mili Tölkkö nosti puheenvuorossaan esiin sen, kuinka kamppailu tasa-arvoisesta perusopetuksesta on samalla kamppailua demokratian puolesta. Puheen voi lukea Anna-Milin blogista.

Puolueen uusi johto tuulettaa

SKP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha-Pekka (JP) Väisänen ja pääsihteeriksi Heikki Ketoharju. Kokouksessa hyväksytty sääntömuutos mahdollisti useamman varapuheenjohtajan valinnan, ja varapuheenjohtajiksi valittiin Emmi Tuomi sekä Pauli Schadrin.

Uusi keskuskomitea

Puolueen uuteen keskuskomiteaan valittiin 50 toveria, joista kahdeksan on helsinkiläisiä. Koko keskuskomitean tiedot löytyvät tämän linkin takaa.