Vaaliautopäiväkirja #4

Maija Hakanen

Vasemmisto on mielenkiintoinen asia. Eipä vaaliautokiertueella ole juuri tullut vastaan ihmisiä, jotka kertoisivat olevansa kokoomuksen tai keskustan kannattajia. Mutta ”aina demareita äänestäneitä” ja ”Arhinmäkeä äänestäneitä” on kyllä tullut juttelemaan. Seuraava lause ei välttämättä ole että he nyt aikovat äänestää SKP:tä, vaikka kriittisyys hallituspolitiikkaan ja tavallisten ihmisten asioiden unohtamiseen nousee nopeasti esille. Joku rajalinja oikeistoon vasemmistolla on kuitenkin olemassa, vastakkainasettelun aika ei sittenkään taida olla ohitse. Tämän näkyi hyvin myös tämän päivän Helsingin Sanomien artikkelissa joka koski kuntavaaliehdokkaiden kantoja palveluiden leikkaamiseen.

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) vasemmiston yhtenäisyys; 2) kokoomuksen älytön ehdotus palkattomasta ensimmäisestä sairaspäivästä; 3) kuka kertoisi aivan pienten lasten vanhemmille heidän tarvitsemistaan palveluista omalla asuinalueella.

Päivän kuva: Liittyy teemaan vasemmistosta, punaisia pihlajanmarjoja Oulunkylästä. Muita vaaliauton pysähdyspaikkoja olivat tänään Kannelmäki ja Malminkartano.