Vaaliautopäiväkirja #16

Säästä ei ole tarvinnut kirjoittaa moneen päivään. Tänään se oli vaihtelevaa: aamulla yhtämittaista sadetta, joka taukosi kun saavuimme Oulunkylään. Seuraava sadekuuro tuli sopivasti juuri kun siirryimme Oulunkylästä Kannelmäkeen. Loppupäivä olikin sitten poutaa, joskin kovin tuulista.

Päivän toinen teema oli tänäänkin muiden puolueiden vaaliautot (vrt. eilinen päiväkirja).

Vaalitaulu ja Steen1

Maija Hakanen

Säästä ei ole tarvinnut kirjoittaa moneen päivään. Tänään se oli vaihtelevaa: aamulla yhtämittaista sadetta, joka taukosi kun saavuimme Oulunkylään. Seuraava sadekuuro tuli sopivasti juuri kun siirryimme Oulunkylästä Kannelmäkeen. Loppupäivä olikin sitten poutaa, joskin kovin tuulista.

Päivän toinen teema oli tänäänkin muiden puolueiden vaaliautot (vrt. eilinen päiväkirja). Heinäluoman kanssa olimme yhtä aikaa Oulunkylässä. Työväenliikkeen solidaarisuuden merkeissä demarit siirsivät omaa vaaliautoaan pari metriä tehdäkseen meille tilaa. Perussuomalaisten kanssa olimme Malminkartanossa, jossa he pullistelivat että heillä on NELJÄ asuntovaunua vaalityössä. Rahaa puoluetukea vuosia kritisoineilla tuntuu siis olevan. Mielenkiintoinen ilmiö oli parikin nurisevaa päiväkoti-ikäistä, joiden äidit ”kertovat kotona miksi he eivät saa perussuomalaisten ilmapalloa”.

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) omaishoitajan arki; 2) poliitikkojen rehellisyys; 3) onko SKP:llä ja Helsinki-listoilla ehdokasta joka kannattaa maksutonta joukkoliikennettä.

Päivän kuva: Vaalitaulujen sotkeminen ja särkeminen on ongelma. Tätä on kuitenkin vaikea pitää ongelmana.

Vaalitaulu ja Steen1