Vaaliautokiertue 17#

Ennakkoäänestyksen käynnistyminen on selvästi sähköistänyt vaalikenttiä. Vaikka muita vaaliautoja ei näkynytkään, pysähtymispaikoillamme tuli vastaan kaksi vaalimökkiä ja kolme telttaa.

Lauri Alhojärvi Elielin aukiolla

Maija Hakanen

Ennakkoäänestyksen käynnistyminen on selvästi sähköistänyt vaalikenttiä. Vaikka muita vaaliautoja ei näkynytkään, pysähtymispaikoillamme tuli vastaan kaksi vaalimökkiä ja kolme telttaa. Ruoholahden metroasemalla oli vihreiden telttakatos, Elielin aukiolla demareiden ja Vasemmistoliiton vaalimökit ja Vaasan puistikossa Sörnäisten metroasemalla Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton teltat. Pelkäsin jo huonon sään ja kilpailevien puolueiden kahvitarjoilun vähentävän aamulla keittämäni kahvin menekkiä, mutta huoli oli turha. Hyvin kommareiden kahvi kelpasi ja se loppuikin kesken.

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) korkeiden talojen rakentaminen Helsinkiin; 2) asunnottomuus; 3) tsemppiä!

Päivän kuva: Nimesin juuri kuntavaaliehdokas Lauri Alhojärven viikon kuntavaaliehdokkaaksi. Kriteerinä on osallistuminen vaaliautokiertueelle, jolle Lauri on tällä viikolla ilmoittautunut viidelle päivälle kuudesta. Ehdokkaille on tarjolla erilaisia tapoja tehdä vaalikampanjaa. Laurille näyttää sopivan vaaliauto, jota hän sydäntäni lämmittävästi luonnehti instituutioksi joka kuuluu vaalityöhön, kuten kuusi jouluun.

Lauri Alhojärvi Elielin aukiolla