Vastavirran politiikkaa ja kulttuuria

Mitä vaihtoehtoja on alistumiselle leikkauspolitiikkaan, eriarvoisuuteen ja rahaeliitin valtaan? Mitä ovat vasemmistolaiset ja punavihreät radikaalit muutoksen visiot ja strategiat? Tästä keskustellaan Vastavirtafestivaalilla Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla lauantaina 22. syyskuuta. Luvassa on myös mahtava konsertti ja iltaklubi.

Vaihtoehtoja ja näköaloja

Keskustelujen teemat liikkuvat eurokriisistä ja Karl Marxin Pääoman ajankohtaisuudesta lähipalvelujen ja lähidemokratian ongelmiin. Keskustelijoina ovat muun muassa Kreikan vasemmistokoalition Syrizan ja Euroopan vasemmiston edustaja Yainnis Bournous, Agneta Norberg Ruotsin rauhanneuvostosta, Vasenryhmän kansanedustaja Markus Mustajärvi, professori ja Attacin puheenjohtaja Heikki Patomäki, kirjailija Katja Kettu, pitkään meppinä toiminut Esko Seppänen, Ydin-lehden päätoimittaja Arja Alho, musiikkituottaja Atte Blom, pääluottamusmies Jari Pellikka, ihmisoikeusaktivisti Meri Mononen-Matias, SKP:n tamperelainen kaupunginvaltuutettu Jari Heinonen, pääsihteeri JP Väisänen ja puheenjohtaja Yrjö Hakanen.

Laulun, runon ja rockin voimaa

Vastavirtafestivaali täyttää 22. syyskuuta koko Vanhan ylioppilastalon monine saleineen. Illalla on vuorossa Vastavirran kulttuuria konsertissa ja klubilla. Esiintyjinä muun muassa Kaj Chydenius, Minja Koski, Oona Airola, Reijo Frank, Aulikki Oksanen, Ilpo Tiihonen, Merja Ikkelä, Tumppi Varonen sekä Jaakko Laitinen & Väärä raha.

Festivaalin ensimmäiset tapahtumat alkavat kello 10. Vanhan lisäksi tapahtuu myös Kolmen Sepän aukiolla.

Koko ohjelma festivaalin nettisivuilla http://vastavirtafestivaali.fi