Ei Guggenheimille!

Piirikomiteamme otti eilisillalla selkeän kannan Guggenheim-hankkeeseen. Ohessa koko kannanotto:

Harva helsinkiläinen kaipaa Guggenheimia. Tämä kuva on Voima-lehdessä ilmestynyt vastamainos.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea 16.4.2012

SKP:n Helsingin piiri vaatii Guggenheim-esityksen hylkäämistä

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen yrittää sitoa kaupunginvaltuuston Guggenheim-museon toteuttamiseen, vaikka suurin osa helsinkiläisistä vastustaa verorahojen syytämistä amerikkalaisen museoketjun tukemiseen samaan aikaan kun kaupungin omaa taidemuseota ja muita peruspalveluja ajetaan alas.

Pajusen esityksessä Guggenheim-päätöksen merkitystä yritetään vähätellä esittämällä, että nyt tehdään sitova päätös vain arkkitehtuurikilpailusta ja säätiön perustamisesta museota varten. Todellisuudessa museon varsinaista rakentamispäätöstä ei voidakaan tehdä ennen kuin on olemassa mm. konkreettinen suunnitelma rakennuksesta ja asemakaava. Mitään arkkitehtuurikilpailua ja säätiötä ei tietenkään kannata tehdä, jos museota ei aiota rakentaa.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea vaatii kaupunginhallitusta ja valtuustoa hylkäämään Pajusen esityksen ja hautaamaan koko Helsingin Guggenheim-museohankkeen. Museon rakentamisen ja toiminnan rahoittamiseen aiotut yli 400 miljoonaa euroa pitää suunnata helsinkiläisten oman kulttuuritoiminnan ja peruspalvelujen kehittämiseen.