Vuosaareen Natura-alueen laiturihanke kaatui

Kiistaa herättänyt lähes 100 metrin laiturihanke Vuosaaren Kallvikinniemen Kuningattareen, Natura-alueelle haudataan. Laituri on poistettu valtuuston päätettäväksi 15.helmikuuta tulevasta asemakaavasta.

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja –lautakunta esittivät asemakaavaan merkintää yksityisen ravintolayrittäjän tarpeisiin tehtävästä 96 metrin laiturista. Useat vuosaarelaiset yhdistykset, ympäristöjärjestöt ja alueen asukkaat vastustivat laituria. Sen katsottiin vaarantavan Natura-alueen suojelutavoitteet ja myös niemen vapaan virkistyskäytön.

Kaupunginvaltuustossa laiturihanketta vastusti SKP:n ja Helsinki-listojen Yrjö Hakanen. Hän vetosi vielä kaupunkisuunnittelulautakunnan yksimielisen esityksen jälkeen apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilään laiturimerkinnän poistamiseksi kaavaesityksestä. Tähän oli perusteita siksikin, että alueelle ravintolatoimintaa valmistellut yrittäjä ei ollutkaan enää halukas jatkamaan vuokrasopimusta Kuningattaren tilalla.

Kaupunginvaltuutettu Hakanen on tyytyväinen siitä, että vielä kaupunginhallituksen käsittelyvaiheessa esitystä muutettiin. Asukkaiden vuosia jatkunut kamppailu Kuningattaren säilyttämiseksi kaikille yhteisenä virkistysalueena ja alueen luonnon suojelemiseksi johti näin tuloksiin, Hakanen toteaa.