Mainio päivä Käpylässä

Käpylän vasemmisto oli näyttävästi esillä viime lauantaina K-Market Masurkan edessä. Materiaalia jaettiin ja keskusteltiin päiväkävelyllä olevien Käpyläläisten kanssa. Monia reippaita puheenvuoroja tuli pidettyä, ja nuoret ehdokkaat olivat hyvin esillä. Ja olihan siinä joukossa muutama 60-70 -lukulainenkin…

Anni Wallenius on kamppaillut Käpylässä peruspalveluiden puolesta

Käpylän vasemmisto oli näyttävästi esillä viime lauantaina K-Market Masurkan edessä. Materiaalia jaettiin ja keskusteltiin päiväkävelyllä olevien Käpyläläisten kanssa. Monia reippaita puheenvuoroja tuli pidettyä, ja nuoret ehdokkaat olivat hyvin esillä. Ja olihan siinä joukossa muutama 60-70 -lukulainenkin.

Päivä päättyi Nyyrikissä pidettyyn paneeliin, jossa SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen, SDP:n Erkki Tuomioja ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki arvioivat vasemmiston tulevaisuutta. Paikalla oli yli 100 kuulijaa.

Seuraavassa Toivo Koiviston valokuvareportaasi aiheesta:

Käpylässä on kokoomuksen Jussi Pajunen oikein tarjonnut erilaisia huononnuksia: on koulujen lakkatuksia, ykkösen raitiolinjan supistuksia, tontinvuokrien korotuksia, terveyskeskuksen lakkauttamista ja muuta uhkaa jatkuvasti. Se nostaa yhtenäistä kamppailuhenkeä, ja tulostakin on saavutettu.
Juhlaliputus oli järjestetty – kuinkas muuten – Käpylän vasemiston toimintapäivän kunniaksi. kelpasi siinä Paula Peren jaella Eespäin-lehteä...
Postinkantaja talonmies Jussi-Petteri Lappi sai monta evästystä ja kannustusta vaalityölleen ja toiminnalleen ay-liikkessä. Kokoomuksen jyräämä postilakihuonnonnus on kaikkien muistissa. Sen muuttaminen on tulevan eduskunnan ensimmäisiä tehtäviä, totesi Lappi
Kansalaisaktivisti Stacy Siivonen – SKP:n Vaihtoehtolistan ehdokas – piti hyvän puheenvuoron, jossa tuomitsi Helsingin kokoomuslaisen kaupunginjohtajan vainotoimet romanikerjäläisiä ja muita vähävaraisia ihmisiä kohtaan. Stacy on tiukka sorrettujen ihmisten puolustaja!
Tumput heiluivat viuhaa tahtia kun Henrik Nyholm kertoi nuoren näkökulmaa päivän teemaan.
Teltalla käytiin keskusteluja eri puolueiden ehdokkaiden välillä hyvin myönteisessä hengessä, korostaen yhteistyön mahdollisuuksia ja tarvetta. Tässä Stacy Siivonen ja Silvia Modig.
Ravintola Nyyrikki alkoi täyttymään jo hyvissä ajoin ennen klo 18:ta. Onnekkaimmat saivat istumapaikan. Paikalle oli selvästi tultu tarpeesta. haluttiin kuulla miten vasemmisto vastaa oikeiston jatkuvaan luokkataisteluun ja painostukseen.
Vuoden Käpyläinen-tittelin juuri saanut Heikki Takkinen juonsi täpötäyden ravintolan vaalipaneelia. Vastaajat Yrjö Hakanen, Erkki Tuomioja ja Paavo Arhinmäki saivat riittävästi aikaa omille puheenvuoroilleen.
Yrjö Hakanen - Erkki Tuomioja - Paavo Arhinmäki. Tässä kolmikko jota kuunteli todella mielenkiinnolla.

Illan kulttuurianti oli myös erinomainen: Aulikki Oksanen esiintyi poikansa kanssa ja trubaduuri Eki Suomaa oli puikoissa tuttuun tyyliinsä. Illan päätti työväenlaulukaraoke, jossa oli todella mahtavia esiintyjiä. Kaikki olivat päivän ohjelmasta yksimielisiä: tätä täytyy saada lisää!

P.S:
Jos sinullekin tuli sellainen olo, että nyt on paikalla päästävä tapaamaan kommunistien ehdokkaita jonnekin, katso Vaaliautokiertueen tämän viikon aikataulut.